fbpx

Card Advance

financieren van het mkb

De 4 belangrijkste redenen waarom mensen een fysieke winkel bezoeken

Vaak wordt er gezegd dat de fysieke winkels ten dode zijn opgeschreven. Het tegendeel is gelukkig waar. Consumenten geven namelijk aan de fysieke winkel nog regelmatig te bezoeken. We  hebben even voor je op een rijtje gezet waarom er nog steeds regelmatig een bezoek wordt gebracht aan de winkelstraat, en waarom investeren in je winkel belangrijk is. Wel zo handig om te weten!

1.       De meest genoemde reden is om een product te  testen. 62%  van de mensen willen nog steeds graag een product even vasthouden en kijken hoe het voelt. Deze unieke ervaring die niet online te beleven is geeft al aan dat de fysieke winkel nog springlevend is. Zorg er dus voor dat je klanten de mogelijkheid hebben om je producten te ervaren. Laat ze passen, voelen, zien, proeven of wat er dan ook te bedenken is. Benut deze unieke winkelervaring!

 2.       Wat ook vaak wordt genoemd is het feit dat een product in de winkel direct mee naar huis genomen kan worden. 60% van de shoppers vindt dit nog steeds belangrijk. Oké, tegenwoordig hebben je binnen 24 uur je artikel in huis als je dit bij een bekende webshop bestelt. Helemaal zelf bepalen wanneer je een artikel gaat kopen en mee naar huis neemt blijkt alsnog een belangrijke reden om naar de winkel te gaan. Zorg er dus voor dat je voorraad op orde is. Niets is vervelender dan je te verheugen op een aankoop, om er vervolgens achter te komen dat het niet leverbaar is.

 3.       Sale!  52%  van het winkelend publiek geeft aan graag de winkel te bezoeken wanneer er een uitverkoop of een aanbieding is. Waar dit online goed werkt, geldt dit voor de winkel precies hetzelfde. Korting is leuk! Bedenk dus goed wanneer het handig is om een uitverkoop te starten. Doe het ook regelmatig, zodat er meerdere momenten per jaar zijn om je klanten te verwennen.

 4.       Behulpzaamheid van personeel. 44% van de mensen waarderen het als ze advies krijgen wanneer ze daar behoefte aan hebben. Ieder mens is uniek, dus benut deze kans om een relatie op te bouwen met je klanten. Je kunt op deze manier veel meer bieden dan alleen een product. Goed personeel is belangrijk!

 We snappen dat je niet a la minute veranderingen kunt maken in je bedrijf. Wellicht komen daar kosten bij kijken die je niet helemaal voorzien had of gewoon simpelweg het geld nu even niet kunt missen. We helpen je graag om samen je winkel nog beter te maken. Investeren in je winkel heeft zin!


Terug naar blog

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
Heb je hulp nodig?
Praat met Card Advance
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?