fbpx

Card Advance

Een zakelijke lening zonder jaarcijfers en bkr toetsing

Ondernemen is kansen benutten. Om te investeren in die kansen is het soms nodig om een zakelijke lening af te sluiten. Als ondernemer zit je dan niet te wachten op een lang traject met veel papierwerk en administratieve rompslomp. Jaarcijfers aanleveren en een bkr toetsing is in de meeste gevallen dus ook niet nodig.

Het bedrijf dat jou als ondernemer een zakelijke lening verstrekt heeft vaak wel wat documenten van je nodig. Dat is logisch, maar wist je dat dat vaak helemaal niets met een bkr toetsing of jaarcijfers te maken hoeft te hebben? We leggen het je graag uit.

Zekerheid

We snappen dat je als ondernemer niet altijd weet hoe de toekomst er uit gaat zien. Wij vinden dan ook niet dat we de aanvraag van een zakelijke lening daarop moeten beoordelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het risico zo klein mogelijk is dat er een zakelijke lening wordt verstrekt die niet terugbetaalt kan worden. Dat is zowel voor de geldverstrekker als voor de ondernemer niet wenselijk. Maar als de partij die jou een zakelijke lening verstrekt geen jaarcijfers nodig heeft of een bkr toetsing doet, wat dan wel?

MT940

PIN Voorschot beoordeelt jouw aanvraag voor een zakelijke lening voornamelijk op de gegevens uit het MT940 bestand. In dit bestand zijn alle financiële banktransacties te zien. Wij willen dan graag weten welke transacties er de afgelopen 12 maanden hebben plaatsgevonden. We vragen je dus niet om jaarcijfers, maar we willen wel graag weten hoe jouw bedrijf de afgelopen 12 maanden heeft gepresteerd. Op basis van onder andere die gegevens beoordelen wij jouw aanvraag en weten of het verantwoord  is om een zakelijke lening zonder jaarcijfers en bkr toetsing te verstrekken. Het MT940 bestand is gemakkelijk te downloaden via je online bank omgeving.

Uitzondering op de regel

Wij helpen ondernemers graag met een zakelijke lening van € 2.000,- tot maximaal € 50.000,-. Tot een bedrag van € 20.000,- hebben we alleen het MT940 bestand van je nodig. Vanaf € 20.000,- wordt het risico voor de geldverstrekker natuurlijk groter, dus dan wordt er ook meer zekerheid gevraagd. Bij een aanvraag van een zakelijke lening die hoger is dan € 20.000,- vragen we je daarom wel om jaarcijfers aan te leveren. Een bkr toetsing doen we nooit, ook niet bij een zakelijke lening die hoger is dan € 20.000,-.Geen zorgen, we helpen je altijd graag om alles snel en zonder gedoe in orde te maken.

1 reactie op “Een zakelijke lening zonder jaarcijfers en bkr toetsing”

  1. Pingback: De kosten van een bedrijfslening | PIN Voorschot

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
Heb je hulp nodig?
Praat met Card Advance
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?