fbpx

Card Advance

bento header

Restaurant Bento San

Als startend restaurant heb je heel wat investeringen te doen. En daar heb je uiteraard geld voor nodig. Om bij de banken een krediet te krijgen, moet je aan heel wat criteria voldoen en een balans kunnen voorleggen. Dat is als starter minder evident. Bij Card Advance kan je vlot een krediet van 2.000 tot 50.000 euro krijgen. Keith, één van de eigenaars van het recent opgestarte restaurant Bentosan, koos voor zo’n krediet via Card Advance.

Direct in zee met Card Advance

Restaurant Bentosan is mid 2019 opgestart en vind je in het Antwerpse Chinatown. Maar het gaat hier niet om een typisch Chinees restaurant. Bentosan is een volledig nieuw soort Aziatische bistro die klassieke gerechten met een persoonlijke touch serveert, met invloeden uit China, Japan, Korea, Vietnam en Thailand.

Keith kreeg bij de opstart van het restaurant een brief van Card Advance in de bus waarin ze hun diensten voorstelde en heeft hen dan gebeld voor meer info. Sandra van Card Advance heeft hem meer uitleg gegeven en sprak over hun businessmodel uit Hong Kong. In Hong Kong kun je makkelijk leningen en kredieten aanvragen en dat was één van de redenen dat Keith hun microkrediet wou proberen.

“Het is tegenwoordig heel moeilijk om een lening aan te gaan bij de banken. Wij hebben niet de moeite gedaan om naar de bank te stappen omdat we iets hadden van ‘ze gaan daar toch niets voor geven’. We hadden ook nog geen volledige balans die we konden neerleggen en dat vragen ze altijd. We zijn na de uitleg van Sandra eigenlijk direct met Card Advance in zee gegaan.”, aldus Keith.

Cashflow is king

Keith vertelt: “Ook al maak je winst, dat wil daarom niet zeggen dat je genoeg geld hebt om iedereen te betalen. ‘Cashflow is king’, zeg ik altijd. We zijn een startende firma, we moesten nog wel wat betalen en hebben bv. toen ook een airco besteld. Om wat ademruimte te hebben, kozen we voor dat microkrediet. Dat wil niet zeggen dat dat direct opgebruikt is. Wij hebben het gebruikt als een soort reserve voor het geval dat… Dat geld staat op je rekening en je kan er altijd op terugvallen. Als we betalingen hadden dan konden we van dat krediet nemen. Ik beschouw het als een soort kaskrediet.”

Afbetalingen zonder dat je het écht voelt

De terugbetaling verloopt ook anders, er is geen sprake van een vast bedrag per maand. Bij Card Advance wordt er een vast percentage van de omzet van je betaalterminal afgehouden. Dat vindt Keith ook een groot voordeel:

“Dat is wel goed voor ons als startende zaak, dan voel je dat ook veel minder. Als je bij een bank een lening vraagt, dan is dat elke maand dokken ook al komt er geen geld binnen. Ik denk dat het een heel goede beslissing is geweest om dit krediet aan te vragen. Zeker met de coronacrisis, dan kwam er niets binnen en dan hadden we die reserve van Card Advance.”

Vlotte en flexibele dienstverlening

De samenwerking met Card Advance is tot nu toe al heel goed verlopen, zegt Keith. De aanvraag verliep vlot, de vragen die ze in het begin hadden, werden goed beantwoord en sindsdien loopt alles gewoon probleemloos verder en wordt er maandelijks een deel van de omzet afgehouden. Het restaurant was door de coronacrisis 3 maanden gesloten maar ook de terugbetalingen mochten toen tijdelijk stoppen. Een microkrediet via Card Advance? Keith zou het zeker aanbevelen aan anderen.

Wil jij ook meer weten over zo’n snel en soepel microkrediet via Card Advance? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
Heb je hulp nodig?
Praat met Card Advance
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?