Bel ons Bel ons
0492/12.32.01
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

CARD Advance helpt ook bij personeelstekort

Uit een enquête van de Nationale Bank blijkt dat meer dan 2.000 Belgische bedrijven gemiddeld 9 procent hogere inkomsten hadden dan twee jaar geleden, vóór corona. Toch dreigt dat zonnige nieuws wat te worden overschaduwd. Het tekort aan personeel blijft de heropleving hinderen.

Stijging en daling in sectoren

Met de hulp van ondernemersorganisaties als Unizo, NSZ, Voka en VBO voerde die eind oktober een grootschalige enquête uit bij meer dan 2.000 bedrijven. Die zien hun omzet met gemiddeld 9 procent stijgen in vergelijking met oktober 2019, toen er nog geen sprake was van corona. Niet in alle sectoren is dit het geval. Zo voelen onder meer de reissector (-49%), horeca (-32%) en detailhandel (-9%) nog altijd de zware klap die ze in de voorbije twee jaar hebben gekregen. Het contrast is opmerkelijk groot met forst oplevende sectoren als ICT (+38%) of vastgoed (+33%).

Personeelstekort

De ondernemers en de Nationale Bank staan zelf nog niet echt te juichen. Dat heeft alles te maken met de rem die er momenteel staat op groei: een groot tekort aan personeel. Meer dan de helft van de bedrijven zegt dat ze te weinig arbeidskrachten vinden. Dat heeft ook te maken met de sterk toegenomen vraag naar personeel na de (semi)lockdowns van vorig jaar. Veel bedrijven willen toch de juiste mensen aan trekken, zo proberen ze de werkomstandigheden aantrekkelijker te maken, de loonvoorwaarden en premies op te trekken en in andere regio’s te rekruteren.

Een voorschot vanuit Card Advance

Personeel is nodig om de gewenste omzet te kunnen draaien voor uw onderneming. In deze buitengewone tijd helpen wij ondernemers met een financieel voorschot zodat zij hun kosten kunnen overbruggen.  Vanuit een persoonlijke benadering helpen wij u graag met een Card Advance voorschot. De Card Advance kredieten variëren tussen € 2.000 en € 50.000 hiermee kunt u bijvoorbeeld uw personeelbestand optimaliseren om zo hogere en betere omzetten te realiseren.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.8 203 beoordelingen

Partners