Bel ons Bel ons
0492/12.32.01
Pinvoorschot
Vrijblijvend aanvragen

Microkredieten zetten groothandels en hun klanten opnieuw op weg

Onze economie draait weer bijna op volle toeren. Bedrijven die kort geleden nog helemaal stil lagen, maken een heropstart. Maar hier gaan ook uitdagingen mee gepaard. Ondernemingen hebben op korte termijn nieuwe producten nodig maar beschikken vaak niet over voldoende financiële middelen om ze aan te kopen. Laat dit je echter niet tegenhouden om te blijven ondernemen. Card Advance zet met microkredieten groothandels en hun klanten opnieuw op weg.

Microkredieten voor een post-corona economie

In een post-corona economie komen ook onze groothandels voor uitdagingen te staan. Ze stellen vast dat horeca-uitbaters en retailers snel nieuwe waren nodig hebben, maar nog niet voldoende cashflow hebben om ze aan te kopen.

“De oplossing van Card Advance zorgt voor een jumpstart van groothandels.”

In Nederland zetten groothandels al proactief de stap naar Card Advance voor oplossingen. In België is dat nog al te vaak niet het geval. Toch kan Card Advance met microkredieten de groothandels én hun klanten een jumpstart geven, vertelt sales vertegenwoordiger Joost Bleijenbergh.

“Onze Belgische kmo’s lagen lang stil. Vandaag draaien de meeste opnieuw voor de volle 100% of zelfs meer. Zij hebben dus snel producten nodig. Aan de andere kant stellen we vast dat ze door de lange sluitingen veel minder cash voor handen hebben dan voordien. Tegelijk korten groothandels hun betalingstermijnen vaak in omdat ook zij hun cashflow moeten bewaken. Dit zorgt natuurlijk voor problemen. Card Advance biedt hier een oplossing voor.”

Microkredieten: een samenwerking tussen groothandels en hun klanten

In deze oplossing staat samenwerking centraal, benadrukt Joost Bleijenbergh. Een microkrediet moet de groothandels en hun klanten samen opnieuw klaarmaken voor de toekomst.

“In het verleden zorgden de groothandels zelf voor oplossingen. Vandaag hebben ze vaak de financiële ruimte niet om dit te doen. Ze staan dus voor de keuze om zelf het been stijf te houden of om een alternatieve oplossing te zoeken. Wij hebben de geschikte oplossingen en zetten expliciet in op het samenbrengen van groothandels en hun klanten rond onze microkredieten. Zo kan elke partij volop blijven ondernemen.”

Aflossing via de betaalterminal

“We werken dus naar een situatie waarbij onze groothandels hun klanten financiering aanbieden via Card Advance. Wij kunnen dan bijvoorbeeld enkele bestellingen voorfinancieren die de klant, volgens ons gekende systeem, afbetaalt via de betaalterminal. Komt er veel binnen, dan wordt het krediet snel afgelost. Gaat het wat moeilijker, dan krijgt de klant meer tijd.”

Microkredieten voor groothandels, horecazaken en retailers

Volgens Joost Bleijenbergh zijn de microkredieten vooral nuttig voor groothandels en bedrijven die in de horeca en detailhandel werkzaam zijn.

“Horecazaken lijken toch het hardst getroffen door de lange sluiting. Bovendien worden zij nu vaak geconfronteerd met toestellen die door de lange stilstand niet meer werken. Ook kledingzaken die nu nieuwe collecties moeten aankopen maar minder geld in kas hebben, kunnen dat perfect met onze microkredieten.”

Heb je interesse in de microkredieten van Card Advance? Neem dan contact met ons op.

Telefoonnummer: 0492/12.32.01

WhatsApp: 06 15 63 25 35

Mail: info@cardadvance.be

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Doe de Quickscan

Bekijk samen met ons door middel van vier simpele vragen of we je kunnen helpen.

Doe de Quickscan

In de media

Ervaringen ondernemers

En dat zijn slechts enkele van onze tevreden klanten! Onze klanten geven ons een 4,8 op Trustpilot!

Bekijk de beoordelingen
trustpilot-logo Beoordeling
4.8 203 beoordelingen

Partners