fbpx

Card Advance

Card Advance zorgt voor financiële ademruimte bij fietsenspeciaalzaak Olcay Belgium

“Richting leveranciers kennen we een grote druk qua betalingen, gecombineerd met de lopende kosten die elk bedrijf kent”, vertelt Olivier Van Gool van fietsenspeciaalzaak Olcay Belgium. “Ik zocht ademruimte in de vorm van bedrijfskapitaal om zelf mentale rust te kennen, maar ook om mijn klanten sneller te helpen.” (foto’s: Olcay Belgium)

Olcay ging in zee met Card Advance, dat microkrediet verstrekt tussen 2.000 tot 50.000 euro. Eenvoud, flexibiliteit en transparantie zijn hierbij de grote voordelen.

Hét fietsconcept van de Kempen

“Olcay Belgium, uit Vosselaar, is hét fietsconcept van de Kempen”, stelt Olivier Van Gool. “We hebben een uitgebreid gamma aan fietsen met merken zoals Dutch ID, Giant, Frog Bikes, enzovoort. Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment aan onderdelen en accessoires aan van onder meer Shimano, Bosch, Basil en Mio. Naast de verkoop hebben we ook een herstellingdienst via www.fietsonderhoud.be alsook een  online webshop waarop klanten 24/7 kunnen bestellen. Een apart onderdeel binnen de webshop gaat over sportvoeding en fitness.”

Door de snelle groei op vlak van producten, diensten en infrastructuur had Olcay Belgium nood aan extra bedrijfskapitaal om de exploitatiecyclus te overbruggen en de nodige financiële ademruimte te geven.

Financiering via microkrediet: eenvoudig, flexibel en transparant

“Ik leerde Card Advance kennen via Kenneth De Decker van Ageré, onze communicatiepartner”, vertelt Olivier Van Gool. “Een introductie via Ageré, een telefoongesprek enkele uren later, een meeting de dagen erop en de aanvraag van het krediet was volledig in orde. Ook de rest van de periode werd snel afgerond, ook al was er door een de coronaperikelen een kleine vertraging. De eenvoud, flexibiliteit en transparantie zijn grote voordelen van Card Advance.”

Terugbetaling via betaalterminal

“Ook het contact met salesmanager Sandra Smet liep bijzonder vlot. Zij is de contactpersoon en staat in verbinding met het hoofdkantoor”, stelt Olivier Van Gool. “Ze heeft kennis van zaken op vlak van wat een bedrijf nodig heeft qua kapitaal, hoe dat best kan aangevraagd worden én op welke manier de terugbetaling kan gebeuren naar Card Advance.” Die terugbetaling gebeurt via de betaalterminal: een vast percentage van de omzet wordt van de transacties afgehouden.

Ook de flexibiliteit van Card Advance viel in de smaak. “Ik ben zeven dagen op zeven bezig met mijn bedrijf, dus tijdens de daguren ben ik continu bezig met klanten, leveringen en herstellingen. Sinds enkele maanden boomt de webshop ook, dus ook dat vraagt extra tijd. Sandra is ook beschikbaar over de middag of na de gewone kantooruren. Als ondernemer apprecieer ik dat enorm, want welke ondernemer kent ‘de normale uren’?”

Microkrediet als alternatief voor banken

“Het krediet via Card Advance gaf me de nodige ademruimte”, stelt Olivier Van Gool, “en gezien de terugbetaling op basis van mijn omzet is, zorgt het voor geen extra druk. De klassieke banken zijn veel minder flexibel op dat vlak . We zijn in 2016 gestart met 0 euro startkapitaal en zonder kredietverlening bij de bank. Dankzij Card Advance komt nu extra kapitaal vrij en zo kan Olcay investeren in de uitbreiding van de marketing met o.a. diverse marketingacties en een nieuwe website. We hopen zo verder te groeien en meer omzet te realiseren. Groot vraagteken is of een groter pand aan de orde is en wie weet: kan Card Advance daar ook een rol in spelen naar de toekomst toe.”

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Door onze site te gebruiken, stem je in met cookies.

Chat openen
Heb je hulp nodig?
Praat met Card Advance
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?